طراحی و اجرای انواع لوگو و آرم
لوگو یکی از آیتم هایی است که در ظاهر طراحی آن کاری ساده و بدون دردسر به نظر می رسد به همین علت شرکتها برای استخدام یک طراح و یا برون سپاری طراحی لوگو به یک شرکت مقاومت میکنند. اگر میخواهید برای شرکت یا سازمان خود لوگویی داشته باشید ما پیشنهاد می دهیم که حتماً این کار را به یک طراح گرافیک حرفه ای بسپارید. زمانی که با یک طراح مشورت میکنید تازه متوجه میشوید که طراحی لوگو آنقدرها هم که فکر میکنید کار سادهای نیست و فرایند طراحی به ندرت توسط یک فرد غیر متخصص با موفقیت انجام میشود.
هزینه ای که برای طراحی لوگو پرداخت می شود مانند بروشور و کاتالوگ مستقیم بر فروش تأثیر ندارد بلکه لوگو جزء اِلمان هایی است که بر برند سازی اثر گذاشته و در ثبت برند در ذهن مخاطب اثر بسزایی دارد. حتی با قطعیت می توانم بگویم هویت برند شما به میزان زیادی به این طراحی بستگی دارد و بقیه ابزارهای تبلیغاتی موفقیتشان وابسته به این لوگو است.
هویت بصری برند شما با لوگو تعریف می شود، فرقی نمی کند که یک مخاطب با کدام یک از ابزارهای تبلیغاتی شما رو به رو است (کارت ویزیت، تراکت، بروشور یا بنر) آن چیزی که از برند شما در نگاه اول به چشم می خورد لوگو است.
با وجود طراحان مطرح در این حوزه بازهم لازم است که شما بدانید از طراحی لوگو چه می خواهید و چه لوگویی با چه ویژگی هایی مد نظرتان است. به همین دلیل ما با توجه به تجربه ای که داریم سعی کرده ایم در این مقاله به تمام ویژگی هایی که در طراحی یک لوگو باید در نظر گرفت بپردازیم. اما پیش از هر کاری لازم می دانم که ابتدا به شما معرفی کنیم که لوگو چیست.
لوگو چیست؟
این سؤال احتمالاً تصاویر واضحی از یک سیب گاز گرفته شده را تداعی می کند. در نتیجه همه ما می دانیم که لوگو چیست.
لوگو نماد یا طرحی است که برای شناسایی یک شرکت یا سازمان و همچنین محصولات، خدمات، کارکنان و غیره از آن استفاده میشود.
در ساده ترین تعریف، لوگو شما را معرفی می کند و نشان می دهد. به این ترتیب شرکت شما در میان دیگران شناخته شده و به یاد مخاطب می آورد که شما که هستید. لوگو همچنین به عنوان چهره کسب و کار شما عمل می کند.
لوگوی شما همچنین می تواند فرصتی برای بیان یک پیام در مورد سازمان شما باشد. برای مثال آمازون را در نظر بگیرید. فلش شکلک نشان میدهد که شرکت همه چیز را از A-Z میفروشد و همچنین نشان میدهد که مشتریان چقدر خوشحال هستند وقتی از آنها خرید میکنند.
نکته ای که در اینجا لازم است یادآوری کنیم این است که برای انتقال پیام به دنبال یک مفهوم پیچیده یا شکل پیچیده نباشید. در واقع، آن چیزی که در طراحی لوگو اکثر شرکتها در موردش اتفاق نظر دارند، سادگی بیش از حد و غیر پیچیده بودن مفهوم لوگو است.
نکته بعدی که در مورد لوگو باید به یاد داشته باشید این است که یک لوگو ممکن است نقش مهمی در برند سازی و هویت برند داشته باشد، اما همه چیز نیست. شاید ای جمله کمی عجیب به نظر برسد اما لازم است بدانید که: " لوگو برند شما نیست" برند یا نام تجاری شما ترکیبی از کالا و خدمات شما به همراه ابزارهای تبلیغاتی شما است که لوگو بخشی از آن است پس لوگو برند شما نیست. نام تجاری شما نامشهود است. این شهرت شماست، مردم با شنیدن نام شما به چه چیزی فکر می کنند، در مورد شما چه می گویند و چه احساسی در آنها ایجاد می کنید. نام تجاری شما از هزاران نقطه تماس با مشتریان شما ساخته شده است نه از یک لوگو.
لوگو هویت بصری شما نیست
وقتی شرکتها یا سازمانهای جدید درخواست لوگو میکنند، یک طراح خوب میگوید: «شما فقط به یک لوگو نیاز ندارید، به هویت برند نیاز دارید». لوگوها بخشی از تصویر برند هستند، اما همه چیز نیستند. آنها فقط یک تصویر در یک سیستم بصری بزرگتر هستند که شامل رنگ ها، تایپوگرافی، عکاسی، تصاویر، چیدمان و غیره می شود.
لوگو شاخص موفقیت شما نیست
لوگوی شما باعث موفقیت یا شکست کسب و کار شما نمی شود. بهترین لوگوی دنیا نه میتواند یک کسب و کار برشکسته را نجات دهد، نه بدترین لوگو میتواند مانع از پیشرفت یک کسب و کار موفق باشد. اکنون که مشخص شد که یک لوگو چه کاری می تواند انجام دهد و چه کاری نمی تواند انجام دهد، پیش از اینکه فرآیند طراحی را شروع کنیم، می خواهیم به شما بگوییم که چرا شما باید طراحی لوگو بلد باشید. در بالا توضیح دادیم که طراحی لوگو کار یک شخص بی تجربه و بی اطلاعات نیست اما زمانی که شما می خواهید سفارش لوگو دهید باید نکاتی را بدانید و در نظر داشته باشید. این نکات نه تنها در طراحی لوگو بلکه در انتخاب طراح نیز به شما کمک میکند.
چرا یاد بگیریم چگونه یک لوگو طراحی کنیم؟
در بالا توضیح دادیم که طراحی لوگو به هیچ وجه تنها عنصر در برند سازی موفق نیست، اما یکی از مواردی است که باید از همان ابتدا به درستی انجام شود، زیرا اغلب در مرکز کل استراتژی برند سازی این لوگو قرار دارد. در حالی که اکثر طراحان می توانند یک لوگوی مناسب و معقول ایجاد کنند، برای اجرای یک طراحی لوگو که واقعاً منحصر به فرد، جذاب و به یاد ماندنی است، به ترکیب خاصی از مهارت های طراحی، تئوری خلاقانه و کاربرد ماهرانه نیاز است.
قوانین طلایی طراحی لوگو:
صدها و حتی هزاران برند برای جلب توجه با یکدیگر رقابت می کنند و این بدان معناست که برندها باید خود را از نظر بصری متمایز کنند. این تمایز از طریق طراحی هویت برند به دست می آید، طیفی از عناصر که با هم کار می کنند تا تصویری متمایز از برند را در ذهن مخاطب ایجاد کنند. طراحی هویت برند می تواند شامل همه چیز باشد، از لباس های فرم، گرافیک خودرو، کارت های ویزیت، بسته بندی محصول، تبلیغات بیلبورد و لیوان های قهوه و سایر لوازم جانبی، تا سبک عکاسی و انتخاب فونت.
وقتی به شخصی فکر می کنید که به نوعی روی زندگی شما تأثیر گذاشته است، احتمالاً می توانید تصور کنید که چگونه به نظر می رسد. همین امر در مورد برندها نیز صدق می کند. و یک لوگو به عنوان چهره یک برند عمل می کند و به مردم اجازه می دهد با آن ارتباط برقرار کنند و آن را به خاطر بسپارند. بنابراین هدف از طراحی لوگو باید ایجاد چیزی باشد که افراد به راحتی بتوانند وقتی به تجربیات خود در مورد یک محصول، شرکت یا خدمات فکر می کنند، تصور کنند.
وقتی به چیزی نگاه میکنیم، قبل از خواندن شکل و رنگ را میبینیم. فقط در صورتی که برای جلب توجه ما کافی باشد، شروع به خواندن میکنیم. کار طراحان این است که جوهره یک برند را به شکل و رنگی که به احتمال زیاد ماندگار است، تقطیر کنند. در ادامه مقاله 10 قانون طلایی طراحی لوگو که توسط طراحان برجسته دنیا برای کمک به شما و دیگر طراحان لوگو معرفی شده است را بررسی می کنیم.
-
کارهای اساسی را انجام دهید
یکی از جالب ترین بخش های طراح بودن این است که با هر پروژه چیزهای جدیدی یاد میگیرید. هر مشتری متفاوت است و حتی در یک حرفه، افراد به روش های مختلف وظایف خود را انجام می دهند. طراحی لوگو باید با مقدمات اولیه شروع شود. شناخت خوب مشتری و محصول او به شما کمک می کند قوی ترین جهت طراحی را انتخاب کنید و دستیابی به اجماع در مورد طراحی لوگوی خود را آسان تر میکند.
مطمئن شوید که از مشتری خود دلیل وجود آنها را میپرسید. آنها چه کار میکنند و چگونه آن را انجام می دهند؟ چه چیزی آنها را از سایر برندها متمایز می کند؟ آنها برای چه کسانی آنجا هستند و برای چه چیزی بیشتر ارزش قائل هستند؟ برخی از این سؤالات ممکن است آنقدر ساده به نظر برسند که غیر ضروری باشند، اما پاسخ به آنها می تواند چالش برانگیز باشد و منجر به سؤالات بیشتری در مورد مشاغل مشتریان شما شود. آنچه در این مرحله اولیه یک پروژه کشف میکنید واقعاً میتواند به شما کمک کند که هنگام شروع توسعه طراحی لوگو، بازار را از دست ندهید.
-
با یک صفحه طراحی شروع کنید
با بسیاری از ابزارهای دیجیتالی که امروزه در دسترس هستند، ممکن است به فکر رفتن مستقیم به رایانه خود برای ایجاد یک طراحی لوگو باشید، اما استفاده از صفحه طراحی به شما این فرصت را میدهد که چشمان خود را از تابش خیره کننده پیکسلهای روشن استراحت دهید و مهمتر از آن، ایدههای طراحی را بسیار سریع ثبت کنید. سریعتر و آزادانه تر بدون هیچ رابط دیجیتالی در راه، آزادی کاملی برای کاوش دارید، و اگر در شب با ایدهای که نمیخواهید از دست بدهید از خواب بیدار میشوید، یک قلم و کاغذ کنار تختتان بهترین راه برای ثبت آن است.
- سیاه و سفید شروع کنید
همانطور که در بالا ذکر کردیم، رنگ بخش مهمی از برند سازی است، اما گاهی اوقات می تواند عامل حواس پرتی طراح باشد و در نظر گرفتن مفهوم اصلی لوگو برای مشتری دشوار باشد. رها کردن رنگ به مراحل بعدی می تواند به شما این امکان را بدهد که بر روی ایده طراحی لوگوی خود تمرکز کنید تا روی عنصری که معمولاً تغییر آن بسیار آسان تر است.
نجات یک ایده ضعیف با یک پالت جالب غیرممکن است، اما یک ایده خوب صرف نظر از رنگ، همچنان خوب خواهد بود. اگر نماد معروفی را به تصویر میکشید، در بیشتر موارد ابتدا قبل از پالت به شکل فکر میکنید. این خطوط، اشکال و خود ایده هستند که از همه مهمتر هستند، خواه گاز یک سیب باشد، سه خط موازی، چهار دایره به هم پیوسته در یک خط افقی یا هر چیز دیگری.
- مطمئن شوید که طرح شما مرتبط است
طراحی لوگو باید با ایده ها، ارزش ها و فعالیت هایی که نشان میدهد مرتبط باشد. یک تایپ زیبا برای یک رستوران سطح بالا مناسب تر است یا برای یک مهد کودک؟ به همین ترتیب، پالت صورتی و زرد فلورسنت احتمالاً به پیام شما در ارتباط با بازنشستگان مرد کمک نمیکند.
شما این چیزها را می دانید، و ممکن است نسبتاً بدیهی به نظر برسند، اما تناسب عمیق تر از این است. هرچه منطق شما در پشت یک طرح خاص مناسب تر باشد، فروش ایده به مشتری آسان تر خواهد بود (و این می تواند چالش برانگیزترین بخش یک پروژه باشد. به یاد داشته باشید، طراحان فقط طراحی نمی کنند، آنها هم می فروشند.)
- طرحی ایجاد کنید که به راحتی به خاطر بسپارید
یک طراحی لوگوی خوب به یاد ماندنی است و به یک برند اجازه می دهد تا با وجود رقابت برندهای دیگر برای جلب توجه مشتری، در ذهن مشتری بالقوه بماند. چگونه می توان به این طرح لوگو دست یافت؟ در اینجا سادگی باید کلیدواژه شما باشد. یک لوگوی واقعاً ساده را اغلب میتوان پس از یک نگاه کوتاه به یاد آورد، چیزی که با طراحی بیش از حد دقیق امکان پذیر نیست.
علامت تجاری باید بر روی یک مفهوم متمرکز شود. در یک "داستان" واحد در بیشتر موارد، این بدان معناست که باید یک فرم بدون عارضه داشته باشد تا بتواند در اندازههای مختلف و در طیف وسیعی از برنامهها، از لوگو وب سایت در نوار مرورگر گرفته تا علامتگذاری روی یک ساختمان، کار کند.
- برای متفاوت بودن تلاش کنید
اگر رقبای یک برند، همگی از یک سبک تایپوگرافی یکسان، یک نوع پالت یا نمادی در سمت چپ نام برند استفاده می کنند، این فرصت عالی برای متمایز شدن شماست. انجام کاری متفاوت واقعاً می تواند به برجسته شدن طراحی لوگوی شما کمک کند.
اگرچه شباهت زیاد در بازار لزوماً به این معنی نیست که کار شما آسان تر شده است. اغلب به یک مشتری شجاع نیاز است تا روندی را که در اطراف خود میبیند، جبران کند. با این حال، نشان دادن تخیل در مجموعه طراحی خود یکی از راههای خوب برای جذب مشتری مورد نظرتان است و نشان دادن مناسب بودن مفهوم شما میتواند به رفع هرگونه شک و تردید کمک کند.
- هویت برند گسترده تر را در نظر بگیرید
ما معمولاً یک لوگو را در انزوا مطلق و به صورت تکی استفاده نمیکنیم. این لوگو معمولاً در زمینه یک وب سایت، یک پوستر، یک کارت ویزیت، یک نماد برنامه، یا همه انواع پشتیبانی ها و برنامه های کاربردی دیگر ارائه می شود. برای ارائه طرح به مشتری باید طراحی شامل نقاط تماس مربوطه در دیگر ابزارهای تبلیغاتی باشد تا نشان دهد که چگونه لوگو هنگام مشاهده توسط مشتریان بالقوه ظاهر می شود. به تصویر بزرگتر نگاه کنید، ببینید کجا هستید و توسط چه چیزی احاطه شده اید.
از نظر طراحی، تصویر بزرگتر هر مورد و ابزار تبلیغاتی است که ممکن است لوگوی طراحی شده توسط شما روی آن ظاهر شود. همیشه در نظر بگیرید که هویت برند چگونه کار میکند، زمانی که لوگو نیز وجود ندارد. در حالی که بسیار مهم است که یک لوگو به تنهایی بتواند هویت داشته باشد. یکی از راههای دستیابی به جلوههای بصری منسجم، ایجاد یک تایپ فیس سفارشی برای لوگوی برند است. سپس می توان از آن تایپ فیس در سرفصلهای بازاریابی نیز استفاده کرد.
- خیلی تحت اللفظی نباشید
یک لوگو نباید نشان دهد که یک شرکت چه کاری انجام می دهد. در واقع، اگر اینطور نباشد، اغلب بهتر است. علائم انتزاعی بیشتر در ذهن مخاطب ماندگار هستند. در عوض، لوگوها به وضوح نشان میدهند که شما که هستید. معنای علامت در نظر عموم بیشتر ثبت می شود، زمانی که مخاطب می تواند بین کاری که شرکت انجام می دهد و شکل و رنگ علامت آن ارتباط برقرار کرد.
- به یاد داشته باشید، نمادها ضروری نیستند
لزومی ندارد که یک لوگو همیشه یک نماد باشد. اغلب یک لوگو کلمه (لوگوتایپ) سفارشی می تواند به خوبی اثرگذار باشد، به خصوص زمانی که نام شرکت منحصر به فرد باشد. فقط به گوگل، موبیل یا پیرلی فکر کنید. فقط به این دلیل که تمرکز روی حروف است، وسوسه نشوید که در سبک طراحی زیاده روی کنید. خوانایی برای هر لوگوتایپ کلیدی است، و ارائههای شما باید نشان دهند که چگونه طرح های شما در همه اندازه ها، بزرگ و کوچک کار میکنند.
البته گاهی اوقات کلمات در برنامه های بسیار کوچک کار نمیکنند، بنابراین ممکن است نیاز به تغییرات باشد. این ممکن است به سادگی برداشتن یک حرف از لوگو و استفاده از همان رنگ باشد، یا ممکن است نمادی را در خود جای دهد که میتواند بهعنوان عنصر طراحی ثانویه (اول لوگوتایپ، دوم یعنی یک لوگو ترکیبی) استفاده شود.
- به مردم لبخند بزنید
در نهایت، تزریق کمی شوخ طبعی به طراحی لوگوی خود نه تنها کار شما را سرگرم کننده تر میکند. این برای هر برند یا هر صنعتی مناسب نیست (مطمئناً برای تولیدکنندگان اسلحه و شرکت های تنباکو منطقی نیست). افزودن کمی طنز به هویت مشتریانی از صنایع غذایی می تواند به متمایز شدن آنها کمک کند.
تعادلی وجود دارد که باید حاصل شود. اگر از مقوله طنز بیش از حد دوری کنید خطر بیگانه کردن مشتریان بالقوه را دارید. با این حال، صرف نظر از شرکت، مردم با مردم تجارت می کنند، بنابراین جنبه انسانی و احساسی کار شما همیشه سطحی از ارتباط خواهد داشت.
چگونه طراحی لوگو خود را پیاده سازی کنید
بنابراین شما یک طراحی لوگو آماده کرده اید، اکنون چگونه آن را اعمال می کنید؟ طراحی لوگو به تنهایی وجود ندارد. هنگامی که طراحی خود را کامل کردید، مرحله نهایی این است که آن را به عنوان بخشی از یک طرح تجاری گسترده تر زنده کنید. در این بخش، نیک کارسون پنج نکته طراحی لوگو را ارائه می دهد تا به شما در تسلط بر این مرحله نهایی مهم کمک کند.
- همیشه نظر دوم را دریافت کنید
ارزش یک جفت چشم دوم (یا سوم) را برای شناسایی چیزهایی که ممکن است در مرحله طراحی از دست داده باشید، دست کم نگیرید. نادیده گرفتن سوء تفاهمهای فرهنگی احتمالی، شکلهای ناگوار یا کنایهها، کلمات و معانی ناخواسته چقدر آسان است.
هنگامی که مفهوم طراحی لوگوی خود را درست کردید، همیشه برای بررسی آن، با افراد دیگر وقت بگذارید. بسیاری از استودیوهای طراحی از چسباندن کارهای در حال انجام بر روی دیوارها برای امکان بازبینی مداوم همکاران خود حمایت می کنند. اغلب آسانتر است که چیزی که روی دیوار سنجاق می شود را بررسی کنید تا کاغذی که روی میز قرار دارد. اگر یک فریلنسر تنها هستید، سعی کنید چند همتای مورد اعتماد پیدا کنید تا به کار شما توجه کنند.
- بقیه طرح برند را توسعه دهید
طراحی لوگو تنها یک جزء کوچک از یک طرح برند سازی است و باید در کنار سایر نقاط فعال سازی به عنوان بخشی از یک "جهان برند" گسترده تر توسعه یابد. دستیابی به انسجام بین عناصر مختلف بسیار بهتر از یکپارچگی ساده است.
- طراحی لوگوی خود را زنده کنید
در بازار برند سازی مدرن، یک لوگوی ثابت که به آرامی در گوشه یک قطعه طراحی تمام شده قرار می گیرد، اغلب دیگر کافی نیست. شما باید به این فکر کنید که چگونه طراحی لوگوی شما می تواند در حرکت برای برنامههای دیجیتال زنده شود. این ممکن است نیاز به همکاری با متخصصان انیمیشن یا گرافیک متحرک برای کشف پتانسیل آن داشته باشد.
آژانسهای برندینگ همچنین پتانسیل طراحی مولد و مشارکت کاربر را برای معرفی مؤلفه بسیار پویاتر و غیرقابل پیش بینی به طراحی لوگو بررسی کرده اند. این همیشه امکان پذیر نیست، اما خوب است ذهن خود را باز نگه دارید و در صورت امکان تکنیک های جدید را آزمایش کنید.
- به مشتری خود کمک کنید تا طراحی لوگوی شما را ارائه دهد
ارائه طرح لوگوی تمام شده تان به مشتری و رها کردن برند برای استفاده از آن همانطور که صلاح میداند، میتواند دستوری برای فاجعه باشد. شما باید سعی کنید یک راهنمای سبک به مشتری ارائه دهید که دستورالعملهای واضح و کاملی را در مورد نحوه استفاده از طراحی لوگوی شما (باید و نباید) ارائه دهد. این دستورالعمل همه چیز را از گزینههای رنگ گرفته تا حداقل و حداکثر اندازههایی که باید از طرحهای لوگو استفاده شود، قوانین موقعیت یابی و ... باشد.
در هر صورت، مشتری شما به نوعی به راهنمایی در مورد نحوه اعمال لوگو نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که این طراحی مطابق با هدف کار برند میکند.
- انتقاد عمومی از طراحی لوگوی خود را بپذیرید
در عصر رسانههای اجتماعی، هر مرد و زن در مورد هر طرح لوگویی که در دنیا وجود دارد، نظری دارند. بنابراین انتقاد دیگر یک آزار و اذیت گاه به گاه یا چیزی نیست که ممکن است فقط از جانب متخصصان باشد. این چیزی است که هر کسی که روی یک تمرین تغییر نام تجاری نسبتاً برجسته کار میکند باید برای آن آماده باشد.
همانطور که در بالا ذکر کردیم، یک طرح برندینگ عالی چیزی بیش از یک طراحی لوگو است، اما در پلتفرم هایی مانند توییتر، زمانی که یک پروژه جدید منتشر شده اغلب با یک تصویر خلاصه میشود، لوگو اغلب اولین است (و فقط) چیزی که عموم مردم به آن می پردازند. این چیزی است که شما باید آن را به عنوان اجتناب ناپذیر بپذیرید.
نمونه دیگری از نحوه مدیریت و حتی مهار افزایش علاقه عمومی به طراحی لوگو درمورد پروژه شرکت موزیلا است. جانسون بانکز از بازخورد عمومی در فرآیند طراحی خود از طریق تغییر نام تجاری بسیار جاه طلبانه و کاملاً منبع باز هویت برند موزیلا استفاده کرد. این پروژه در مراحل کلیدی مردم را درگیر کرد و به افکار عمومی اجازه داد تا مسیرهای خلاقانه انتخاب شده را هدایت کنند. فایرفاکس نیز در سال 2018 مسیر مشابهی را در پیش گرفت و از مردم خواست تا در انتخاب لوگوی جدید خود کمک کنند.
البته، یک طراح باید به یاد داشته باشد که واکنش اولیه مردم همیشه معیاری برای موفقیت بلندمدت یک لوگو نیست.
نحوه طراحی لوگو
شما فقط یک لوگو طراحی نمی کنید. به یاد داشته باشید که لوگو تنها بخشی از یک سیستم بصری بزرگتر است و تک تک قطعات آن باید با هم کار کنند. در حالی که فرآیند هر طراح متفاوت به نظر می رسد، اما برخی از نکات در تمامی این طراحی ها مشترک است. برای سهولت در فهم این نکات، فرایند طراحی را به پنج مرحله تقسیم کردیم:
كشف كردن
تحقیق کردن
طرح اولیه
اصلاح کردن
تعريف هدف
هر مرحله هدف، فرآیند و خروجی خاص خود را دارد. ما توضیح خواهیم داد که چرا هر مرحله مهم است، و چه مجموعه اقداماتی در هر مرحله ای باید انجام شود، خروجی نهایی هر مرحله چه ویژگی هایی داشته باشد تا این خروجی برای انجام فاز بعدی مناسب باشد.
فاز اول: کشف
مرحله کشف، مرحله «پرسش» است. طراحان شرکت تبلیغاتی طرح هرم از این زمان استفاده میکنند تا هرچه بیشتر زمینه و پیشینه را برای درک کامل شرکت یا سازمان مشتری، ارزشها، تجارت، ویژگیهای برند و غیره مورد استفاده قرار دهند، تا موارد ضروری یا درخواستهای مخاطب در این مرحله کشف شود.
برای شما، این بیشتر یک مرحله خودیابی خواهد بود. هدف شما این است که درک کاملی از اینکه شرکت یا سازمان مخاطب شما کیست، چه کاری را میخواهید انجام دهید و چگونه میخواهید به هدف برسید. به یاد داشته باشید شما فقط یک لوگو طراحی نمیکنید. شما هویت برند را شکل می دهید.
در حالی که ممکن است فکر کنید این چیزها را میدانید، من شما را تشویق میکنم که تمرین نوشتن پرسشها و پاسخهای خود را انجام دهید. حدس من این است که مواردی وجود دارد که شما در نظر نگرفته اید.
روند
از خودت بپرس:
چرا می خواهید یک لوگوی جدید داشته باشید؟
معنی/داستان پشت نام شرکت شما چیست؟
مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟
رقبای اصلی شما چه کسانی هستند؟
اهداف شما برای این لوگوی جدید چیست؟ چگونه "موفقیت" سنجیده می شود؟
5 الگوی برتر برند شما برای چه شرکت هایی هستند؟
ظاهر و احساس چه برندی را تحسین می کنید؟
دوست دارید مردم با دیدن لوگوی شما چه احساسی داشته باشند؟
ارزش هایی که می خواهید برندتان بیان کند چیست؟
ویژگی های منحصر به فرد شخصیت برند شما چیست؟
به عنوان مثال: آیا برند شما اصلاح شده، کنجکاو، نوستالژیک، پر جنب و جوش و غیره است؟
این یک منبع عالی برای کمک به شما در کشف این موضوع است.
موارد استفاده اصلی شرکت از لوگو چه خواهد بود؟ اجتماعی؟ سایت اینترنتی؟ تی شرت؟
زمینه مهم است!
آیا درخواست خاصی یا موارد ضروری در طراحی گنجانده شده است؟ اگر یک تجدید بصری است، چیزی برای حفظ از تکرار قبلی وجود دارد؟
قابل تحویل
پس از پاسخ دادن به این سؤالات، پاسخ ها را در یک استراتژی خلاقانه خلاصه می کنید که یک نمای کلی از کسب و کار شما ارائه می دهد. نتیجه گیری شما ممکن است شامل موارد زیر باشد: هدف شما برای فرآیند طراحی، لحن برند شما، ملاحظات بصری و دیدگاه اولیه برای سیستم طراحی و لوگو، از جمله هر موضوعی که در این مرحله ظاهر شد.
از این سند استراتژی نه تنها برای هدایت مرحله بعدی خود استفاده خواهید کرد، بلکه از آن برای قضاوت در مورد موفقیت خود در طول فرآیند نیز استفاده خواهید کرد. در پایان هر مرحله، نتایج خود را بر اساس میزان تحقق چشم انداز تعیین شده در استراتژی خلاق ارزیابی کنید. هنگامی که نظرات و ترجیحات شخصی ناگزیر به وجود می آیند، برای عینی ماندن به این سند مراجعه کنید.
فاز دوم: کاوش
هدف
این مرحله شامل تحقیق و بررسی شماست. در طراحی لوگو شاید هیجان انگیز ترین قسمت همین تحقیق و کاوش باشد. این مرحله نه تنها بسیار سرگرم کننده است بلکه برای فرایند طراحی شما بسیار مفید و سودمند است.
در اصل، شما تمرکز خود را به سمت بیرون معطوف خواهید کرد تا با طراحی در جهان روبرو شوید و آن را کشف کنید. هدف شما در اینجا دو چیز است: آموزش ببینید و الهام بگیرید.
روند
با جستجو در اصول اولیه طراحی ساده شروع کنید. اصول اولیه مانند سبک، رنگ و تایپوگرافی را بخوانید.
طراحان بزرگ دنیا اشاره کرده اند که اصول خاصی از تئوری رنگ می تواند به ویژه برای طراحی لوگو مفید باشد. رنگهای مختلف احساسات و رفتارهای متفاوتی را بر می انگیزد و به شما کمک میکند تا پاسخ احساسی مورد نظر را در مخاطبان خود ایجاد کنید. این نکات اطلاعات و موضوعات جذابی هستند.
به عنوان مثال، آبی الهام بخش اعتماد، قابلیت اطمینان و اقتدار است. تصادفی نیست که آبی یک انتخاب محبوب برای بانک ها، کارت های اعتباری و بیمه ها است. رنگ سبز احساس آرامش، رشد و سلامتی را بر می انگیزد. شرکتهایی مانند Whole Foods و BP از رنگ سبز در برند سازی خود استفاده میکنند تا به صورت استراتژیک سطح مراقبت از سیاره را به دیگران منتقل کنند.
کشف کنید که کدام رنگ احساساتی را که می خواهید از مخاطبانتان برانگیزد.
هنگامی که به اصول اولیه دست یافتید، شروع به جمع آوری اطلاعات کنید. ابتدا به رقبای اصلی خود نگاه کنید، سپس به صنعت گسترده تر خود نگاه کنید. فقط به لوگوها نگاه نکنید. با مشاهده برندهای رقیب، کل سیستم بصری آن ها را تجزیه و تحلیل کنید. وب سایت، شبکه های مختلف رسانههای اجتماعی و غیره. یادداشت برداری کنید. در این برندها چه عناصر خوب و بد برای شما برجسته است؟
بعد، به بیرون از صنعت خود نگاه کنید. کاوش در مورد آنچه در میان جامعه طراحی وجود دارد. برای کارهای خلاقانه اخیر از طراحان برجسته جهان به وب سایت هایی مانند Dribbble، Behance و Brand New مراجعه کنید یا سایر شبکه های اجتماعی را جستجو کنید. وب سایت 99designs همچنین یک صفحه سایت برای الهام گرفتن از طراحی دارد که ممکن است برای شما مفید باشد.
قابل تحویل
یک تابلوی ایده پردازی ایجاد کنید تا تمام تصاویر، طرح ها، ترکیب رنگ ها، عکس ها، آرم ها را جمعآوری کند، و نشان دهنده ظاهر و احساسی باشد که برای هویت برندتان می خواهید.
اگر احساس می کنید خلاقیت کافی را دارید، می توانید با برش و چسباندن تصاویر چاپ شده یک تابلوی واقعی ایجاد کنید. اما اکثر طراحان این اطلاعات را دیجیتال نگه میدارند. سادهترین راه برای جمعآوری این اطلاعات، Pinterest است، اما اگر نیاز به اشتراکگذاری/بازبینی آسان دارید، کافی است تصاویر خود را کپی و یا پرینت بگیرید.
اگر به چندین متد و سبک طراحی کشیده شدهاید، برای هر کدام تابلوهای خلاقیت جداگانه ایجاد کنید. حتماً توضیحات کوتاهی در مورد اینکه چگونه انتخابهای بصری هر تابلو، ویژگیهای نام تجاری را که در استراتژی خلاقانه شما توضیح داده شده است، اضافه کنید. در حالت ایدهآل، میتوانید این تابلوها را به سایر اعضای تیم خود یا یک تصمیم گیرنده ارائه دهید و آنها به شما کمک میکنند تا به یک جهت محدود شوید.
فاز سوم: طراحی
تمام ملاحظات و ورودی های دو مرحله اول را در نظر بگیرید و شروع به تولید برخی از طرح های لوگو کنید، برخی ایدههای اولیه را بهتر است با دست و با مداد و کاغذ طراحی کرد. این کار بسیار ساده است و لازم نیست که طراح به پیچیدگی و ظرافت فکر کند. این کاغذ و مداد تا حدود زیادی ذهن مخاطب را آزاد میگذارد تا بتواند از خلاقیت خود حداکثر استفاده را داشته باشد. برخی از طراحان توانایی نقاشی دقیق را ندارند اما از لحاظ گرافیکی و طراحی دیجیتال بسیار توانا هستند، به این افراد نیز پیشنهاد می کنیم که حتماً از کاغذ و مداد استفاده کنند و طرح های اولیه را روی کاغذ پیاده کنند. در این حالت مغز شما مجبور خواهد شد خلاقانه فکر کند - این دقیقاً همان طرز فکری است که شما به آن نیاز دارید.
نرم افزار طراحی گرافیک وکتور
نرم افزار استاندارد گرافیک برای طراحی و ویرایش لوگو حتما باید یک نرم افزار برداری یا به استلاح وکتور باشد تا با تغییر سایز لوگو از کیفیت آن کاسته نشود دو نرم افزار بسیار قدرتمند و مناسب برای طراحی لوگو Adobe Illustrator و coreldraw هستند که امروزه در میان طراحان گرافیک طرفداران فراوانی دارند.
فونت ها
اگر مسیر بالا را دنبال می کنید، ممکن است نیاز به دانلود برخی فونت های اضافی داشته باشید. منابع فونت رایگان شامل کتابخانه فونت Google و Font Squirrel است. همچنین می توانید فونت ها را در سایت هایی مانند MyFonts و FontShop خریداری کنید.
در این مرحله باید طراحی نمونه اولیه به پایان برسد، در اینجا لازم است شما با انواع لوگوها آشنا شوید، که در انتهای این پنج مرحله این انواع را به طور مفصل بررسی می کنیم.
فاز چهارم: پالایش و اصلاح
اگر آخرین مرحله را با چندین گزینه مختلف به پایان رساندید، اکنون زمان محدود کردن آن است. در حال حاضر یک انتخاب نهایی دارید؟ عالی! بیایید آن را آزمایش کنیم. طرح های خود را با پرسیدن این سؤالات از خود ارزیابی کنید:
چه چیزی یک لوگوی عالی را می سازد؟
یک لوگوی عالی این است:
ساده
بیاد ماندنی
خاطره انگیز
کجا از این لوگو استفاده خواهید کرد؟
موارد استفاده اولیه خود را در نظر بگیرید مانند روی بسته بندی محصولات، روی خود محصول، روی تابلو سردرب شرکت و یا نمایندگی های فروش، روی لباس کار پرسنل، روی ست اداری مانند سربرگ، کارت ویزیت، پاکت نامه، وب سایت یا نمایه های رسانه های اجتماعی و همچنین موارد استفاده ثانویه و ابزارهای تبلیغاتی مانند موارد بازاریابی چاپی، آگهی های استخدام و رویدادها و غیره.
در ملاحظات متوقف نشوید آن را روی پسزمینه های مختلف شبیه سازی کنید تا مطمئن شوید که تصویر، کلمات و پیام کلی در هر رسانه ترجمه میشوند. هر لوگویی باید در اندازه های مختلف تاثیرگذار باشد، اما برنامه های کوچک و دیجیتال نیز بسیار مهم هستند.
آیا لوگو ماندگاری در طول زمان دارد؟
معیارهای زیبایی شناسی در طول زمان تغییر می کند. روند ها و ترندها می آیند و می روند. اما لوگو یی قوی است که ارزش آن با گذشت زمان قوی تر می شود. زمان طراحی در نظر بگیرید که آیا می بینید که لوگوی خود 5، 10، 15 و حتی 20 سال آینده برای شما ماندگار باشد یا خیر.
همچنین، لوگو را در چارچوب کل هویت بصری خود در نظر بگیرید. این ممکن است نیاز به یک تمرین اضافی باشد. عناصر مختلف طراحی لوگوی خود مانند رنگ ها، فونت ها و سبک ها را در نظر بگیرید و ببینید چگونه ممکن است بتوانید آنها را در جای دیگری در موارد استفاده خود بگنجانید.
در نهایت - طراحان حرفه ای بر این موضوع کاملاً تأکید دارند که یک نسخه تک رنگ و سیاه و سفید از لوگوی خود بسازید و مطمئن شوید که می توان آن را روی رنگ های تیره نیز استفاده کنید. اگر این کار را نکنید، ممکن است در آینده در بک گراندهای مختلف دچار مشکل شوید.
در حال حاضر، شما باید یک طرح نهایی لوگوی مورد علاقه خود داشته باشید. و به احتمال زیاد، برای درست کردن هر عنصر زمان مناسبی از شما صرف شده است. مرحله پنجم و آخر ما به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که به همین شکل باقی میماند.
- فاز پنجم: تعریف کنید
هنگامی که صحبت از حفظ یکپارچگی هویت برند شما می شود، کیفیت و ثبات، کلیدی است. با توجه به تعداد مکانهایی که لوگوی شما در آن ها استفاده می شود و تعداد افرادی که ممکن است نیاز به استفاده از آن داشته باشند مهم است که مجموعه ای از قوانین و دستورالعملها را برای نحوه رفتار با لوگوی خود تعریف کنید.
برای شروع، هر دستورالعملی را که ممکن است در مورد اندازه، رنگ، طرح، نحوه برخورد، موقعیت، جهت و غیره لوگوی خود داشته باشید، در نظر بگیرید و ثبت کنید.
چند سؤال که باید از خود بپرسید:
آیا فقط پسزمینههای رنگی خاصی وجود دارد که لوگوی شما باید روی آن قرار گیرد؟
آیا می توان از لوگوی شما در بالای عکاسی استفاده کرد؟ اگر چنین است، آیا می توانید رنگ را تغییر دهید تا به آن کمک کنید تا در تصویر بهتر دیده شود؟
اگر علامت لوگوی ترکیبی دارید، آیا میتوان عناصر را در زمینههای خاصی از هم جدا کرد؟
برای اطمینان از اینکه لوگوی شما تأثیری قوی دارد، از گنجاندن برخی قوانین «هرگز» برای جلوگیری از هرگونه تغییر یا تحریف در لوگو نترسید.
این اغلب به عنوان راهنمای استفاده از لوگو نامیده می شود. یک راهنمای استفاده از لوگو می تواند به همان اندازه که شما نیاز دارید ساده یا جامع باشد.
بعد از همه اینها، ممکن است بگویید، "وای، این نکات خیلی مهم و کلیدی هستند." ما می دانیم شما چه احساسی دارید. وقتی گفتیم برای طراحی لوگو چقدر کار می شود اغراق نکردیم. طراحان معمولاً هفته ها کار میکنند تا تمام مراحلی که در بالا گفته شد را انجام دهند. بنابراین آخرین توصیه ما این است: عجله نکنید. برای انجام تمریناتی که در هر مرحله توضیح دادیم، وقت بگذارید. طراحی نهایی شما نشان دهنده میزان تلاش شما برای آن خواهد بود.
و به یاد داشته باشید، در پایان روز، لوگوی شما برند شما را نمیسازد، بلکه افراد شما این کار را میکنند. حال که با مراحل پیش از طراحی لوگو و ابزارهای مورد نیاز طراحی لوگو آشنا شدید لازم می دانم تا انواع لوگو ها را به شما معرفی کنیم.
انواع لوگو
فرقی نمی کند که شما تصمیم دارید لوگوی خود را از ابتدا طراحی کنید یا لوگو قدیمی خود را به روز کنید، اینجا یک نقطه شروع خوب برای معرفی انواع لوگو است. آرم ها و لوگوها، یک نماد هستند اما برای طراحی آن ها از متد ها و نماد ها مختلفی استفاده می شود، به همین دلیل برای آن ها تقسیم بندی های مختلفی در نظر میگیرند. معمولاً 3 نوع آرم و لوگو در زمان طراحی در نظر می گیرند لوگوی تصویری، لوگو تایپ و لوگو ترکیبی. بقیه روش های طراحی آرم و لوگو از این سه روش طراحی مشتق میشوند. در ابتدا میخواهیم بررسی کنیم که لوگو تایپ چیست؟
-
لوگو تایپ
لوگو تایپ یک سبک از طراحی آرم و لوگو است که می تواند بسیار ساده و یا بسیار پیچیده باشد. به طور کلی لوگو تایپ تبدیل حرف به تصویری است. لوگو تایپ ها با استفاده از حرف چینی الفبا انجام می شوند و برای طراحی لوگو تایپ از نام برند، شخص و یا سازمان به صورت ساده یا مفهومی استفاده می شود. برای طراحی لوگو تایپها از اصول تایپوگرافی کمک میگیرند.
تایپوگرافی هنر چیدمان حرف کنار یکدیگر است. اصول تایپوگرافی در طراحی لوگو تایپ کمک میکند تا عناصری مانند اندازه، فاصله حروف، شکل حروف، فاصله خطوط و مواردی از این دست، زبان بصری لوگو را ارتقاء بخشند. در تایپوگرافی طراحی لوگو تمامی حروفی که قرار است به لوگو تبدیل شود ابتدا به فونت تبدیل میشود و سپس گروه فونتها انتخاب میشود. سپس با تکنیک های هنر دیداری ترکیب میشود، به خود رنگ می گیرد و فرم پیدا می کند.
لوگوتایپ ها مانند لوگوهای تصویری در دنیای تبلیغاتی اهمیت ندارند اما آنچه که مسلم است معمولاً مخاطبان یک برند تمایل دارند تا نام برند را در ذهن خود ثبت کنند، با استفاده از طراحی لوگو تایپ ها هم نام برند هم لوگو در ذهنشان ثبت میشود. طراحی لوگو تایپها نیز مانند دیگر ابزار تبلیغاتی باید منحصر به فرد باشد، طراحی لوگو تاپ منحصر به فرد کار ساده ای نیست، زیرا ایجاد تنوع کردن در حرفی که ثابت هستند کار بسیار دشواری است.
برای ایجاد این تنوع گاهی طراحی لوگو تایپی تنها محدود به ایجاد یک فونت می شود. البته این فونت نیز باید با سبک طراحی لوگو تایپ نیز تناسب و همخوانی داشته باشد که کار ساده ای نیست. نکته ای که در اینجا باید در نظر گرفته شود این است که ایجاد فونت برای لوگو تایپ ها نباید با خوشنویسی اشتباه گرفته شود. در لوگو تاپ ها طراحان سعی می کنند تا با استفاده از حرف، تصویری را خلق نمایند که دارای مفهوم باشد، این مفهوم و شکل چیزی است که بین خوشنویسی و طراحی لوگو تفاوت ایجاد می کند.
در طراحی آرم و لوگو تایپ تنها منحصر به فرد بودن مد نظر نیست، زمان طراحی، خوانایی حروف نیز به همان اندازه اهمیت دارد. لوگوتایپ ها به طور کلی باید خوانا همراه با زیباییهای بصری باشند و در عین سادگی باید متفاوت و منحصر به فرد باشند، که داشتن چنین لوگویی کار ساده ای نیست و نیاز به مهارت و تجربه بالا دارد.
طراحی لوگو تایپ ها بر خلاف طراحی لوگوهای تصویری منحصر به مناطق جغرافیای می شود. لوگوتایپ ها در هر زبان نوشتاری قابل استفاده هستند و هیچ محدودیتی در طراحی و ایجاد لوگو تایپ در زبان های مختلف وجود ندارد.
در ایران نیز دو زبان فارسی و انگلیسی برای لوگو تایپ ها استفاده می شود. طراحی لوگو با تایپ فارسی دارای خصوصیت بصری می باشد که دو امتیاز دارد:
اول اینکه در طراحی لوگو تایپ فارسی چون از حرف الفبا فارسی استفاده می کنند قابل خواندن برای تمامی افراد جامعه است.
دوم اینکه ظرافت های بصری الفبای فارسی، تصویری جذاب و دیدنی ایجاد کرده و القا مفهوم خاص لوگوتایپ را تقویت میکند. طراحی لوگو تایپ فارسی دو موضوع تصویر و نوشته را هم زمان هدف قرار میدهد بنابراین هم خواندنی است هم دیدینی
طراحی لوگو تایپ فارسی با استفاده از خوشنویسی:
برای طراحی لوگو تایپ فارسی، گاهی تنها به خوشنویسی حرف الفبا بسنده میکنند. خوشنویسی الفبای فارسی با خطوط سنتی همواره ظرافت بالقوه داشته و مورد توجه طراحان گرافیکی بوده است. در دوران معاصر استفاده از خوشنویسی کاربرد زیادی داشته و دلیل آن زیبایی، تنوع شکل، ترکیب و قابلیت های بصری است. که این قابلیت های بصری بر اساس قواعد و هندسه مشخصی شکل گرفته است. برای استفاده از خوشنویسی در طراحی لوگو تایپ فارسی گاهی از خطوط سنتی استفاده شده و کلیه قواعد خوشنویسی سنتی رعایت می شود. اما گاهی تغییراتی در خوشنویسی ایجاد می کنند و فرم های جدیدی ایجاد می کنند. این تغییرات باید با بهره گیری از اقلام خوشنویسی صورت پذیرد تا آسیبی به شکل کلی خط و قواعد خوشنویسی وارد نشود. برای طراحی لوگو تایپ فارسی، ابزارهایــی چــون قطره چــکان، قلم مــو، ماژیکهــای نــوک گــرد و تخــت، قلمهای نــوری و نــوت، بیشــترین کاربــرد را دارنــد.
طراحی لوگو تایپ انگلیسی
لوگوها همیشه بر اساس یک نام کامل (نام شرکت، نام برند، نام شخص) نیستند گاهی لوگوتایپ ها بر اساس حروف اختصار طراحی میشوند به آنها "مونوگرام" گفته میشود. نگارش حرف الفبای انگلیسی چون جدا از هم هستند، برای اختصار و مخفف مناسب هستند. مهمترین قسمت در طراحی لوگو تایپ انگلیسی انتخاب فونت مناسب با دیزاین زیبا است. برای طراحی لوگو تایپ انگلیسی بیش از هزاران فونت وجود دارد، بسیاری از این فونتها قدیمی و زیبا هستند. در طراحی لوگو تایپ انگلیسی نیز برای ایجاد تنوع از فونت های جدید استفاده می کنند اما فونت های قدیمی زیبا می توانند الهام بخش طراحان برای ایجاد یک فونت جدید باشند. گاهی فونت های جدید انگلیسی تنها با تغییر و اصلاح فونت قدیمی حاصل می شوند و در خیلی از موارد این فونت ها نتایج بی نظیری دارند.
هر کدام از فونت های لوگو تایپ انگلیسی پیامی را در خود نهفته دارد که در زمان طراحی به آن توجه می شود. به طور دقیق تر اگر بخواهیم بررسی کنیم هر فونت، ایده و احساساتی در خود نهفته دارد به طور مثال فونت sans serif یک لوگو با سبک مدرن و مینیمال ایجاد می کند. اگر بخواهند لوگو حالت سنتیتر و کلاسیکتر داشته باشد فونت سریف(serif font) مناسب طراحی لوگو تایپ انگلیسی می شود. لوگوهای دارای فونت سریف در انتهای هر یک از حرف یک حالت فیت مشاهده شده و یک حالت کلاسیک و براق دارد. لوگوهای دارای فونت Slab serif حرف را بولد تر میکنند. این فونت چون حرف را بزرگتر میکنند از مسافتهای دور هم خوانا و قابل مشاهده هستند. لوگوهای دارای فونت Script هم حالت رسمی به نوشته میدهند و هم حالت معمولی و نرمال دارد. لوگوهای دارای فونت Sans-serif فاقد فیت (feet) حالتی مدرنتر از سایر فونتهای سریف ایجاد میکنند و ... .
با توجه به نکاتی که در بالا ذکر شد گاهی بیش از یک نوع فونت برای طراحی لوگو تایپ انگلیسی مناسب است. حتی اگر این کار به زیبایی طرح هم کمک کند نباید تعدد فونت در طراحی لوگو تایپ استفاده شود. هر چیزی که بیش از یک بار در لوگو تکرار شود طرح لوگو را شلوغ و متناقض میکند. این موضوع در طراحی کاتالوگ یا پیام یا معرفی شرکت صادق نیست. شما میتوانید برای نام تجاری یک شرکت از یک فونت استفاده کرده و برای توضیحات شرکت و معرفی آن از فونت دیگری استفاده کنید. حال اگر خواستید برای طراحی لوگو فونت انگلیسی چند فونت را ترکیب کنید به نکات زیر دقت کنید:
- یک راه حل خوب این است که statement font را با یک sans-serif font ترکیب نمایید.
- گزینه دیگر ترکیب نسخههای مختلف همان فونت است. سعی کنید فونت مورد نظر خود را در حروف ایتالیک italics انتخاب کنید و با فونت بولد, bold یا کپس caps همان فونت ترکیب نمایید.
- از ترکیب فونتهای مختلف و متفاوت که هیچ تناسبی ندارند مانند فونتهای serifs با فونتهای slab serifs یا scriptخودداری کنید.
- نکته اصلی در طراحی لوگو فونت انگلیسی انتخاب فونت است. و این کار دقت و زمان زیادی نیاز دارد. پس بهتر است در رابطه با تمام فونتها اطلاعات لازم را کسب نمایید.
- و در آخر مهمترین کار تغییر فونت و خارج کردن آن از حالت نرمال فونت است، طراحان برای ایجاد تمایز با روش های خلاقانه فونت انتخاب شده را بگونه ای تغییر می دهند که از فونت یک لوگوتایپ تصویری جدید خلق کنند که مشابه سایر لوگوتایپ ها و یا فونت ها نباشد و اثری منحصر به فرد برای برند ایجاد نمایند.
-
مونوگرام
یک لوگو حروف، که به آن لوگوی "مونوگرام" نیز گفته می شود، برای برندهایی که نامشان طولانی یا نامرتب باشد، عالی است. لوگو مونوگرام از ترکیب یک یا چند حرف از اسم برند ایجاد می شود. حروف در این سبک لوگو ممکن است با تصاویر ترکیب شوند تا مفهوم برند تجاری را بیشتر نشان دهند. برندهایی که می خواهند از این سبک لوگو استفاده کنند می توانند نام خود را مخفف کنند یا فقط از حروف اول خود استفاده کنند. مونوگرام در دسته لوگو تایپ ها دسته بندی می شود و در این لوگو ها نیز تایپوگرافی به همان اندازه که در لوگوتایپ اهمیت دارد، مهم است و باید رعایت شود. در این روش خوشبختانه می توانید، با حروف کمتر و نگرانی کمتر در مورد خوانایی، از استایل خلاقانه تری استفاده کنید.
گاهی (جدا از طولانی بودن یا نبودن نام برند)، باید دید می توان نام برند را به اختصار تبدیل کرد که راحت تر بخاطر سپرده شود یا نه. این تاکتیک برای مشاغل دارای بازارهای جهانی بسیار مفید است، زیرا تلفظ و تشخیص این برند ها را آسان می کند.
باید به این نکته نیز توجه داشت که از کنار هم قرار گرفتن حروف اختصار لغتی با معنای نامناسب ایجاد نگردد.
- نشانه تجاری
نشان تجاری به عنوان "لوگو های تصویری" یا علامت تصویری نیز شناخته می شود. علامت های تجاری نماد گرافیکی در یک لوگو هستند. این نمادها معمولاً قابل تشخیص هستند و ارتباطی فوری در ذهن مخاطب ایجاد می کنند. به عنوان مثال، یک دندان برای یک دندانپزشک، کوه برای یک شرکت در فضای باز و غیره. هدف از طراحی این سبک از لوگو ، ارتباط تصویری با بیننده و رساندن هدف برند تنها با تصویر می باشد.
بزرگترین چالش در هنگام تصمیم گیری برای استفاده از یک لوگو تصویری این است که چه تصویری را انتخاب کنید. این تصویر جلوه ی برند و محصول یا خدمات شماست. پس در انتخاب آن باید نهایت دقت را به کار ببرید. در ابتدا باید یک تصویری را با نام شرکت یا سازمان خود تطبیق دهید. اما پس از گذشت زمان، این نماد به تنهایی می تواند به عنوان یک کوتاه نویسی قدرتمند و بصری برای یک برند معروف عمل کند.
علائم تصویری، سمبل، آیکون، پیکتوگرام یا Pictorial mark ها عمدتاً بر پایه یک تصویر گرافیکی طراحی می شوند.
این سبک از طراحی لوگو سبکی است که بیشتر شامل آیکون ها و یا شمایل گرافیکی میشود. این نوع لوگو ها انتخابهای بیشتری را در طراحی به کارفرما و طراح در جهت مفهوم سازی و زیبا سازی لوگو میدهد. همواره تصاویر ابتدایی ترین و سریع ترین راه انتقال مفهوم از گذشته دور تا امروز بوده اند. پس تأثیر و ماندگاری لوگو تصویری بر روی ذهن مخاطب امری بدیهی و مسلم است. طراحی این نوع آرم آن هم به ساده ترین صورت و با مفهوم بالا، کار مشکلی در بین طراحان است که نیازمند دانشی جامع در زمینههای مختلف طراحی برای طراح است. لوگوهای تصویری جزو رایج ترین لوگوهای موجود در دنیا هستند.
به طور کلی این لوگو بهوسیله اشکال، آیکون ها، طرح ها و رنگ های مختلف طراحی می شود که یک نماد بصری را برای کسب و کار شما خلق می کند. این نوع لوگو بسیار مناسب شرکت هایی است که می خواهند تصویری ماندگار از کسب و کار خود را روی ذهن مخاطب به یادگار بگذارند.
انواع لوگو تصویری:
- لوگو مبتنی بر تصاویر واقعی
- لوگو سمبلیک
- لوگو انتزاعی
- لوگو مسکات
-
لوگوهای ترکیبی
این نوع لوگو هم یک تصویر و هم یک لوگوتایپ را ترکیب می کند. در لوگوهای ترکیبی بدلیل اینکه اسم و تصویر با هم ترکیب می شوند، امکان بیشتری برای خلق یک اثر خاص و یونیک داریم. هر چه لوگو بهتر و خاص تر طراحی شود، مقصود را آسان تر به مخاطب منتقل میکند.
با قرار دادن هر عنصر بازی کنید تا زمانی که طرحی را که دوست دارید پیدا کنید. همچنین میتوانید ترکیبهای متفاوتی از این دو را در زمینههای خاصی مجاز کنید، که در مرحله «تعریف» به آن خواهیم پرداختیم.
در لوگو ترکیبی باید سعی شود طراحی به گونه ای باشد که هارمونی نوشتار و تصویر با یکدیگر هماهنگ باشد تا لوگو اثرگذار تر شود یعنی باید در انتخاب تصویر، متن و ترکیب تصویر و متن بسیار خلاقیت و دقت خرج کنید. از مزیتهای استفاده از لوگوی ترکیبی می توان گفت مخاطب در هنگام دیدن لوگوی ترکیبی ارتباط زودتر و بهتری با برند برقرار می کند، زیرا ترکیب نام و تصویر در کنار هم مؤثرتر خواهد بود تا تصویر و نام بهصورت تنهایی.
-
لوگوی انتزاعی
پیش تر توضیح دادیم که لوگوهای انتزاعی جزء لوگوهای تصویری به حساب می آیند. همانطور که از نام این سبک از لوگو پیداست، علائم لوگوی انتزاعی کمتر قابل تشخیص هستند و معمولاً بیشتر هندسی هستند. آنها زمانی عالی هستند که شما چیزی کاملاً منحصر به فرد برای برند خود می خواهید. انتقال پیام در برخی از طرح های لوگو انتزاعی مشکل است. گاهی برای ارتباط بهتر لوگوی انتزاعی با مخاطب آن را با لوگو تایپ ترکیب میکنند. از مزیتهای لوگوهای ترکیبی این است که از یاد بردن یک لوگو انتزاعی قدرتمند کاری بسیار دشوار است.
لوگو انتزاعی در دستهي تأثیرگذارترین لوگوهای دنیا قرار دارد و دلیل این موضوع قدرت برانگیختن احساسات گوناگون و انتقال پیام برند شما در قالب سادهترین شکلهای موجود در دنیاست.
لوگو انتزاعی روشهای طراحی بسیار متنوعی دارد که هر یک میتوانند به سبک خود تأثیر ویژهای در ذهن مخاطبین کسب و کارتان ایجاد کنند. برای آشنایی بیشتر با ماهیت آرم انتزاعی، لازم است که با روشهای گوناگون طراحی آن نیز آشنا شوید:
- طراحی لوگو انتزاعی با اشکال جامد
- طراحی با کمک طرحهای متقارن
- طراحی به روش ترکیبی
- طراحی با تکنیک تصویرسازی
-
لوگو سه بعدی 3D LOGO
لوگو سه بعدی را میشود یکی از زیر دستههای انواع لوگو دانست. چرا که هر یک از انواع لوگو را می شود به شکل سه بعدی طراحی کرد و در انواع رسانههایی که قابلیت پیاده سازی و کاربرد لوگو به شکل سه بعدی را دارند به کار برد. در طراحی لوگو های سه بعدی اغلب از سایه و روشن هایی استفاده می شود که می تواند به لوگوی اصلی حجم داده و آن را با یک نمای جدید و جذاب به نمایش در آورد.
تبدیل انواع لوگو ها به لوگو سه بعدی
به طور کلی می شود انواع لوگو ها رو به لوگو سه بعدی تبدیل کرد. اما برای این کار بهتر است لوگوی اصلی قابلیت تبدیل شدن به یک لوگوی سه بعدی حرفه ای و کاربردی را داشته باشد. اگر در طراحی لوگوی اولیه از جزئیات بسیار زیادی استفاده شده باشد، تبدیل آن به لوگوی سه بعدی ممکن است به زمان، انرژی و مهارت خیلی بیشتری نیاز داشته باشد که همه این ها می تواند در قیمت طراحی لوگو مؤثر باشد.
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در استفاده از انواع لوگو های سه بعدی به یاد داشته باشیم این است این لوگو در چه فضایی قرار است استفاده شود. لوگوی سه بعدی قابلیت کاربرد در هر فضایی و با هر زمینه و ترکیب رنگی را ندارد و باید در به کارگیری اصولی آن دقت کافی را داشت. زیرا ممکن است نتیجهای معکوس برای برند به همراه داشته باشد.
بهترین حالتی که میشود برای برندینگ حرفهای در نظر گرفت، داشتن یک لوگوی دو بعدی حرفهای و داشتن یک طرح سه بعدی از همان لوگوی اصلی است. این کار باعث می شود قدرت مانور بیشتری در انواع فضاهای رسانهای داشته باشیم و با چالش هایی که ممکن است در پیاده سازی انواع لوگوهای سه بعدی داشته باشیم، مواجه نشویم.
به عنوان مثال به آرم بنز دقت کنید. لوگوی دو بعدی بنز می تواند در دسته لوگو های مفهومی و مینیمال قرار بگیرد. لوگوی سه بعدی بنز هم بر پایه لوگو دو بعدی آن طراحی شده است و با توجه به نوع فضای رسانه ای و تبلیغاتی موردنظر کمپانی و با رعایت اصول گرافیک به کار گرفته می شود.
- لوگو موشن Motion logo
لوگو موشن ها (Motion logo) یکی دیگر از انواع لوگو هستند که می توانند در فضای رسانه ای و تبلیغاتی، بسیار تاثیرگذار عمل کنند. نتایج علمی ثابت کرده که مغز ما نسبت به یک تصویر متحرک واکنش بیشتری نشان میدهد تا یک تصویر ثابت. به طور کلی هدف ما از داشتن هر نوع لوگو، خلق یک نماد برای به تصویر کشیدن هویت و ارزشهای شخصی یا سازمانی برند است و هرچه این نماد و تصویر قابلیت بیشتری برای ایجاد تعامل و برانگیختن مخاطبان را داشته باشد، میتواند در موفقیت برند ما نقش مؤثرتری ایفا کند.
- لوگو مَسکات
لوگوهای مسکات آن دسته از لوگوهایی هستند که یک کاراکتر را به تصویر میکشند. این کاراکتر اغلب اوقات رنگارنگ، گاهی هم کارتونی و البته همیشه بامزه و جذاب است. این سبک، راه خوبی برای شخصیت دادن به برند و در نتیجه به خاطر سپاری آن است. مثل لوگو KFC. بسته به شخصیت برند شما، یک لوگو مسکات میتواند سرگرم کننده باشد. به علاوه، آنها نسبت به نماد استاندارد شما انعطاف پذیرتر هستند زیرا عبارات و زمینه های آنها می تواند تغییر کند. فقط مطمئن شوید که از سبکی استفاده می کنید که با پیام و احساسی که می خواهید ارتباط برقرار کنید، همسو باشد. اگر می خواهید حال و هوای جدی تری داشته باشید، لوگوهای مسکات انتخاب خوبی نیستند.
- لوگو آمبلِم(emblem)
وقتی یک نوشته با فونتی خاص درون یک لوگو سمبولیک یا ایکون قرار بگیرد لوگو نهایی امبلم نامیده می شود. مثل لوگو استارباکس البته نسخه ی سال 1992. این لوگوها بیشتر ظاهری سنتی دارند و انتخاب مدارس، دانشگاه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی و همچنین صنعت خودروسازی است. مثل لوگو فورد!
- لوگو نمادین (سمبلیک)
وقتی تصویری که در یک لوگو استفاده می شود معنی غیر مستقیم بدهد و نماد و سمبل چیزی باشد آن لوگو سمبلیک است. مثلاً وقتی از تصویر سگ در لوگویی به عنوان نماد وفاداری استفاده میشود. یا مثال بارز تر آن لوگو کفش ملی. فیل در این لوگو مفهوم مستقیم فیل را ندارد. در اینجا نماد محکمی و دوام کفش مدنظر است.
اگر تصمیم دارید که نمادی را در لوگوی خود بگنجانید – چه سنتی و چه انتزاعی – ممکن است نیاز به طوفان فکری داشته باشید. در اینجا چند نکته از طراحان برای ایجاد نمادی مناسب برای برند شما آورده شده است:
ارتباط برقرار کنید. نام شرکت یا سازمان خود را در نظر بگیرید و کلمات مرتبطی را که فکر می کنید بنویسید. این کلمات مجموعهای از تصاویر خود را تداعی میکنند که همگی میتوانند انتخابهای مناسبی برای علامت تجاری باشند.
تصویری فکر کنید اینجاست که سؤالات در مرحله "کشف" مطرح می شود. با اشاره به مثال آمازون ما، لبخند نشان میدهد که خریداران آمازون چقدر خوشحال و راضی هستند. در نظر بگیرید که می خواهید مخاطبانتان چه احساسی داشته باشند یا چه پیامی را می خواهید منتقل کنید. آیا نمادهایی وجود دارد که به ذهن شما خطور کند؟
به معنای واقعی کلمه دقت کنید در حالی که طراحان حرفه ای نسبت به بدیهی ترین انتخاب هشدار داده اند، شما همچنان میتوانید تفسیر تحت اللفظی پیام برند خود را در نظر بگیرید. فقط از بازی کردن با آن نترسید. یک چرخش منحصر به فرد روی آن قرار دهید. سعی کنید یک نماد تحت اللفظی را با چیزی تجسمی تر ترکیب کنید.
طراحی در این سبک از لوگوها در این مرحله هیچ قانونی ندارد. تا جایی که می خواهید خارج از چارچوب فکر کنید. همانطور که گفته می شود، اغلب اتفاق مثبت در اینجا اتفاق می افتد. سؤال نکنید که آیا چیزی منطقی است. این می تواند کلیدی باشد که ایده برنده را باز می کند.
تولید، ارزیابی، تکرار. این کار را هر چند بار که نیاز دارید انجام دهید تا گزینه های خود را محدود کنید. بیشتر طراحان قبل از اینکه به چیزهای خوب برسند، چندین دور این چرخه را طی می کنند..
فونت ها: اگر تصمیم دارید با یک علامت کلمه یا علامت حرف طراحی داشته باشید، به یاد داشته باشید که تایپوگرافی چقدر مهم است. مشابه رنگها، فونتهای مختلف تفاسیر متفاوتی از شخصیت برند شما ایجاد میکنند.
چگونه برای لوگوی خود فونتی را انتخاب کنیم که ما را به اهدافمان برساند ؟
با توجه به شخصیت برندتان فونت را انتخاب کنید همانطور که پیش تر خواندید فونت های مختلفی وجود دارد که معنی های مختص به خود را به مخاطب منتقل می کنند بنابراین فونتی را انتخاب کنید که با آنچه که شما می خواهید به مخاطب القا کنید منطبق باشد.
مد
از مد پیروی نکنید شاید شما فکر کنید که اگر از مد پیروی کنید سریع تر به اهدافتان می رسید اما باید به طول عمر فونت لوگو خود توجه کنید زیرا به سرعت مد عوض می شود .
شخصی کردن فونت
در صورت وجود بودجه و وقت کافی شما می توانید خودتان فونت دلخواهی را طراحی کنید یکی از مزیت های آن این است که نگران تشابه لوگوی خود با سایر نشان شرکت ها نیستید. شخصی کردن آن هم راه مناسبی است شما میتوانید با پر یا رنگی کردن داخل حروف و ایجاد تغییراتی در آن و یا انتخاب یک طرح خاصی از یک فونت آن را برای خود شخصی کنید.
رنگ فونت
انواعی از رنگ ها را برای نشان و برند خود امتحان کنید و به یک رنگ بسنده نکنید، لوگوی شما با هر نوع رنگی باید قابل قبول برای شما باشد و آنقدر رنگ ها را امتحان کنید تا به بهترین انتخاب برسید.
سادگی
شلوغ بودن جذابیتی برای مخاطب ندارد و شما را به هدف مورد نظرتان نمی رساند پس ساده باشید و بدانید که لوگو فقط کنار هم چیدن حروف نیست بلکه لوگو راه ارتباطی است گه اگر جذاب باشد باعث جذب مخاطب می شود . نکته مورد توجه این است که در هنگام طراحی لوگو باید به لوگوهای رقیبانتان توجه کنید که لوگو هیچ شباهتی به آنها نداشته باشد و باعث نشود مخاطب لوگو شما را با لوگو رقیبتان اشتباه بگیرد.