ایده های تولید و اجرای تبلیغات

طراحی کاتالوگ مواد غذایی

  • نویسنده: ریحانه یحیی
  •     
  • :تاریخ

هر چه قدر تولید یک محصول با کیفیت باشد یا ارائه خدمات توسط یک شرکت بی نقص باشد، تا زمانی که معرفی شرکت تولید کننده، طیف محصولات، تاریخچه و توضیحات بیشتر در مورد کالا یا خدمات، به دست مخاطب نرسد فرایند فروش انجام نشده و یک کسب و کار گسترش نمی یابد. این اطلاعات و روابط بین فروشنده و خریدار در بروشورها و کاتالوگ‌ها درج می شوند و شرکت های تولیدی یا خدماتی این کاتالوگ ها را از طریق بازاریابان، فروشگاه ها یا در نمایشگاه‌ ها و به طور کلی هر دیدار فیزیکی  به دست مشتریان می‌رسانند.

کاتالوگ های تبلیغاتی در امر فروش یک کسب و کار تأثیر مستقیم دارند. یک کاتالوگ برای اینکه تأثیر گذار باشد ابتدا باید طراحی حرفه ای داشته باشد. در این مقاله قصد داریم صنعت پر طرفدار صنایع غذایی را بررسی کرده و ویژگی طراحی کاتالوگ مواد غذایی را بیان کنیم.

طراحی کاتالوگ مواد غذایی

به طور کلی طراحی کاتالوگ تبلیغاتی اگر به شیوه ای اصولی و با اهداف مد نظر شرکت ها و برند ها اجرا شود، می تواند مهم‌ترین ابزار بندسازی و بازاریابی به حساب آید .اصل اساسی در طراحی کاتالوگ حرفه ای این است که طراح بیشتر توجه خود را  به جنبه تجاری برند، برندینگ، بازاریابی و جذب مخاطب قرار دهد. طراحان گرافیک شرکت تبلیغاتی طرح هرم در طراحی کاتالوگ مواد غذایی اولویت اول را زیبایی و جذابیت کاتالوگ قرار می دهند، استفاده از رنگ های مناسب با محصول و ترکیب و صفحه آرایی صحیح می تواند تاثیر زیادی در طراحی و چاپ یک کاتالوگ جذاب داشته باشد.

نکات مهمی که در طراحی و چاپ کاتالوگ های حرفه ای باید به آن توجه کرد عبارت‌اند از:

ابعاد کاتالوگ - تعداد صفحات کاتالوگ - قیمت طراحی کاتالوگ - قیمت چاپ کاتالوگ - زمان تحویل - کاغذ کاتالوگ. تمامی این نکات در طراحی کاتالوگ های مواد غذایی رعایت می شود اما در ادامه می خواهیم مراحل طراحی یک کاتالوگ مواد غذایی را شرح دهیم.

 در مرحله اول، پس از ثبت سفارش طراحی و چاپ کاتالوگ مواد غذایی، شرکت سفارش دهنده تصاویر و متن های هر محصولی را که قرار است در کاتالوگ چاپ شود جمع آوری کرده و در اختیار تیم طراحی قرار می دهد. دلیل این امر را می توانیم در ارتباط مخاطب با کاتالوگ بدانیم. بگذارید بیشتر توضیح دهیم. زمانی که یک مخاطب به مطالعه یک کاتالوگ مواد غذایی می پردازد باید به طور خلاصه راجع به آن محصول اطلاعاتی به دست آورد. زمانی که طراح خود تصویر درستی از کالا نداشته باشد چه طور می تواند راجع به آن محصول و جزئیاتش، مطلب و یا تصویری ارائه کند.

در مرحله بعدی تیم طراحی سعی می کند از تصاویر و عکس های محصول در طراحی کاتالوگ مواد غذایی خود استفاده نماید. در طراحی کاتالوگ ها عموماً از تصاویر و طراحی های جذاب جهت معرفی بهتر استفاده می شود. وجود تصاویر و متون نوشتاری در کنار هم در یک  کاتالوگ میزان تصمیم گیری و انتخاب صحیح را برای مخاطب سهل و آسان می کند و مخاطب  با دیدن و خواندن توأم مطالب مربوط به محصول می تواند زمان تصمیم گیری خود را سرعت ببخشد.

 

طراحی کاتالوگ مواد غذایی - طرح هرم

 

البته لازم است یادآور شویم که این عکس ها بهتر است توسط یک تیم حرفه ای عکاسی ثبت شوند زیرا عکس ها جزء ابزارهایی هستند که نگاه هر مخاطبی را به خود جلب می نمایند. عکس هایی که در کاتالوگ مواد غذایی استفاده می شوند رزولیشن شان باید به گونه ای باشد که در مرحله چاپ از کیفیتشان کاسته نشود. تصاویر بدون کیفیت و بدون ایده مخاطبان و مشتریان را از یک برند دور می کنند. برای چاپ با کیفیت کاتالوگ مواد غذایی نیاز به تصاویر با کیفیت بالا (dpi300) است.

در مرحله بعدی تیم طراحان کاتالوگ مواد غذایی، طرح های متنوعی را متناسب با محصول برای مشاوره با تولید کننده آماده می کنند. این طرح ها به گونه ای آماده می شوند که از بینشان حتماً یک طرح و یا ترکیبی از آن ها انتخاب شود. پس در نظر داشته باشد که در هنگام طراحی کاتالوگ مواد غذایی طرح های اولیه و ایده های اولیه، ویژگی های منحصر به فردی را در خود جای داده اند پس در بررسی آن ها دقت لازم را به خرج دهید. گاهی برخی از تولید کنندگان پیش از اجرای فاز طراحی کاتالوگ مواد غذایی، نمونه کارهای شرکت را بررسی کرده و ایده و طرح مد نظر خود را به طراح ارائه می دهند. در این صورت طرح اولیه و طرح نهایی شباهت زیادی به هم خواهند داشت.

طرح هرم

 

در مرحله آخر از طراحی کاتالوگ مواد غذایی در شرکت تبلیغاتی طرح هرم حتماً دقت می شود تا ساختار محتوایی کاتالوگ نوشته و بررسی شود. متن و محتوای نوشتاری کاتالوگ های مواد غذایی معمولاً توسط خود تولید کننده ارائه می شود و مشاوران تبلیغاتی متن مورد نظر را از لحاظ تبلیغاتی ویرایش می کنند. در این مرحله محتوای نوشتاری مواد غذایی از لحاظ ساختاری و دستور نگارشی بررسی شده و ایراداتش بر طرف می شود.

در این مرحله حتماً دقت می شود که در ساختار محتوایی کاتالوگ مواد غذایی خلاصه ای از معرفی برند و عملکرد کارخانه تولیدی و شناساندن فعالیت ها باشد. این اطلاعات حتماً در ابتدای مباحث کاتالوگ قرار می گیرد. بعد از معرفی برند نوبت به معرفی امتیازات و رتبه های تولید (استانداردها، ایزوها، جوایز) و برند است که اصالت و سلامت برند و محصول تولید را نشان می دهد. و در آخر اطلاعات و جزئیات مربوط به خود محصول غذایی را در کاتالوگ درج می کنند. هر چه ساختار محتوایی این قسمت بی نقص تر باشد جذب مخاطب بالاتری دارد.

حتی در برخی از محصولات اطلاعات دقیق تری نظیر مشخصات فنی، ویژگی های منحصر به فرد، و وجه تمایز آن نسبت به تولیدات مشابه، چه در تولیدات گذشته خود کارخانه و یا آنچه در بازار فعلی موجود می باشد را درج می کنند تا تصویری دقیق تر از محصول به مخاطب ارائه دهند. این کار دید مقایسه ای در کاتالوگ به وجود می آورد. بدین صورت که مخاطب از بین چند محصول معرفی شده (در کاتالوگ های چند محصولی) و یا انتخاب از بین یک محصول با چند برند متفاوت، بتواند یکی را که با نظر و خواسته او مطابقت دارد را انتخاب و خریداری کند.

در انتهای بخش محتوایی هر کاتالوگی اطلاعات تماس و شبکه های ارتباط با شرکت یا کارخانه تولیدی درج می شود. با این کار تولیدکننده اطمینان دارد که مخاطب پس از بررسی کاتالوگ حتماً می تواند با شرکت ارتباط داشته باشد.

 

طرح هرم

 

در مرحله بعدی یک نمونه از کاتالوگ مواد غذایی چاپ شده و به عنوان نمونه برای طراح، مشاور تبلیغاتی و تولید کننده فرستاده می شود تا از لحاظ زیبایی، از لحاظ تبلیغاتی و از لحاظ پذیرش عمومی جامعه هدف مورد بررسی قرار گیرد. مواد غذایی جزء تولیداتی هستند که طیف وسیعی از افراد یک جامعه با آن سر و کار دارند پس طراحی کاتالوگ های آن ها باید به گونه ای باشد تا مقبولیت افراد زیادی را داشته باشد.

پس از تأیید این نمونه چاپی، مرحله طراحی کاتالوگ مواد غذایی تمام شده و طرح مورد نظر به چاپخانه فرستاده شده و وارد مرحله چاپ می شود.

در مرحله طراحی کاتالوگ های مواد غذایی نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها می تواند به هر چه بهتر شدن کاتالوگ کمک کند. در ادامه به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.

شرکت های تولیدی مواد غذایی معمولاً از یک محصول در تولیدات خود استفاده نمی کنند یا به بیان ساده تر تک محصولی نیستند به همین دلیل طراحی کاتالوگ مواد غذایی غالباً به دو صورت انجام می شود. 

  • کاتالوگ مواد غذایی وسیله ای برای معرفی یک محصول از چندین محصول یک کارخانه است. (کاتالوگ تک محصولی).
  • کاتالوگ مواد غذایی وسیله ای است جهت معرفی چندین محصول با عملکردهای مختلف. (چند محصولی). از این نوع کاتالوگ در جهت معرفی تولیدات یک کارخانه مواد غذایی نیز استفاده می شود. به بیان ساده تر هدف از طراحی کاتالوگ مواد غذایی چند محصولی معرفی برند و محصولات آن است.

Tarh heram

 

مزیت استفاده از طراحی و چاپ کاتالوگ در مواد غذایی و محصولات خوراکی را در چند بند می توان خلاصه کرد.

  • قابل حمل بودن و مطالعه آن در زمان فراغت.
  • خلاصه گویی و پرهیز از هر نوع افراط در توضیح بیش از اندازه موارد درج شده در کاتالوگ.
  • ارتباط برقرار کردن بدون واسطه با مخاطب.
  • ترکیب تصویر با متن در جهت ارتباط بیشتر مخاطب.
  • با توجه به فرصت مناسب مخاطب جهت مطالعه کاتالوگ، انتخاب دقیق و سنجیده را برای مخاطب مهیا می کند.
  • دادن آگاهی های لازم و ضروری به مخاطب، که ضمن معرفی محصول، نقش و هدف تبلیغاتی نیز دارد
  • اثر تبلیغاتی و تأثیر کاتالوگ های مواد غذایی بسیار زیاد است و این تأثیرگذاری به حدی است که یک کاتالوگ مواد غذایی می تواند در ذائقه و سلیقه مخاطب خود تأثیر گذار باشد.