طراحی و برنامه مشاوره تبلیغاتی

برنامه ریزی شرکت برای بازاریابان در نمایشگاه ها

  • نویسنده: ریحانه یحیی
  •     
  • :تاریخ

برای برنامه ریزی های قبل از نمایشگاه اولین کار اجرایی که انجام می دهند طراحی و ساخت غرفه است.  در زمان طراحی و ساخت غرفه بازاریابان و کارکنان شرکت جزو قسمت های طراحی و ساخت غرفه هستند. در زمان طراحی غرفه کانتر هایی که بازاریابان پشت آن‌ها قرار می گیرند، لباس و ظاهر بازاریابان نیز حائز اهمیت است.  

طراحی لباس کارکنان شرکت در نمایشگاه، بچ سینه و دیگر قسمت های جزئیات در ظاهر آن‌ها جزء قسمت هایی است که پیش از نمایشگاه باید برنامه ریزی گردند و در زمان طراحی غرفه باید به آن توجه کرد.  

 

برنامه ریزی شرکت برای بازاریابان در نمایشگاه ها

 

برنامه ریزی که شرکت برای بازاریابان پیش از نمایشگاه باید انجام دهند شامل چند مرحله است:

  1. بررسی ظاهر افراد و سفارش لباس
  2. طرح هدف بازاریابی  نمایشگاه
  3. مشخص کردن وظیفه و هدف هر یک از افراد تیم
  4. تعیین جدول زمان‌بندی کار بازاریابان و افراد شرکت
  5. در نمایشگاه های بین المللی معمولاً یک تیم ترجمه به کارکنان شرکت اضافه می گردند. برای این مترجمان هدفی جداگانه تعیین کرده و جداگانه برای نمایشگاه آموزش می بینند.
  6. اگر نیاز به استخدام افراد جدید دارید، زودتر از موعد نمایشگاه اقدام کرده و به دنبال افراد متخصص بازاریابی نمایشگاه برای آموزش افراد شرکت باشید.

آموزش بازاریاب برای نمایشگاه

پس از ظاهر افراد، کار بعدی که پیش از نمایشگاه باید برنامه ریزی کرد آموزش افراد برای بازاریابی نمایشگاه است. همان‌طور که قبلاً ذکر شد بازاریابی در نمایشگاه تخصص خاص خود را دارد. چون در زمان اجرای نمایشگاه مهم‌ترین کار بر عهده بازاریابان و تعامل آن‌ها با مخاطبان است، قبل از نمایشگاه آن‌ها را بر اساس اهداف شرکت در نمایشگاه آموزش می دهند و توجیهشان می کنند چه طور با مخاطب خود ارتباط برقرار کنند. در نمایشگاه بازاریابان موفق اطلاعات کامل و دقیقی از کالا و خدمات شرکت دارند و به همه جوانب کار اشراف کامل دارند. از طرفی دیگر بازاریابان باید بتوانند مخاطب خود را متقاعد کنند تا به داخل غرفه بیایند و اطلاعات خود را با آن‌ها میان بگذارند. مشتریان واقعی را شناسایی کنند و برای توضیحات تکمیلی و پیش قرارداد آن‌ها را به سمت کارشناسان مربوطه هدایت کنند.

 

برنامه ریزی شرکت برای بازاریابان در نمایشگاه ها

 

بازاریابان باید با دادن اطلاعات کوتاه و دقیق مخاطب را مشتاق به ارائه کاتالوگ و بروشور کنند. مخاطب بعد از صحبت با بازاریاب موفق باید به دنبال اطلاعات بیشتر راجع به شرکت و خدمات آن باشد و حتی اگر قرار نیست در نمایشگاه پیش قراردادی تنظیم کند، نام برند در ذهنش ثبت شود و به دنبال راه ارتباط با شرکت باشد.

بازاریاب باید بداند در چه موقع اطلاعات را به مخاطب ارائه دهد و در چه زمان بروشور و کاتالوگ را ارائه دهند، به چه افرادی هدایای تبلیغاتی تقدیم کنند و چه افرادی را به داخل غرفه دعوت کند.

آموزش هایی که به افراد شرکت داده می شود تنها در جهت بازاریابی کالا و خدمات نیست. یک بازاریاب موفق در نمایشگاه باید تربیت و لحن دوستانه با مخاطب خود (حتی غیر مرتبط با موضوع) داشته باشد.

 

برنامه ریزی شرکت برای بازاریابان در نمایشگاه ها

 

افراد شرکت که در نمایشگاه حضور می یابند علاوه بر بازاریابی و صحبت حرفه ای باید دارای نظم و ظاهر آراسته باشد. افرادی که از لحاظ ظاهری موجه نیستند و نظم کافی در کار خود ندارند از نگاه مخاطب  کاری حرفه ای نیز ارائه نمی دهند. شرکت تبلیغاتی طرح هرم آمادگی دارد کلیه ملزومات حضور در نمایشگاه را مانند: طراحی غرفه و غرفه آرایی، سازه های نمایشگاهی، هدایای تبلیغاتی، طراحی و چاپ بروشور، طراحی و چاپ کاتالوگ، طراحی و چاپ کارت ویزیت، طراحی و چاپ کارت پرسنلی، جاکارتی و بند گردن آویز آن، بج سینه، لباس پرسنلی متحد الشکل و... را در اختیار متقاضیان قرار دهد.

 

برنامه ریزی شرکت برای بازاریابان در نمایشگاه ها

 

افراد نمایشگاه باید دارای روابط عمومی بالا، ظاهری آراسته و دارای اطلاعات کافی باشند اما نکته دیگری که اهمیت دارد صبوری افراد است. محیط نمایشگاه همیشه شلوغ و پر هیاهو بوده و زمان استراحت ندارد. زیرا تمامی بازدیدکنندگان از ساعات ابتدایی تا ساعت انتهایی از غرفه ها بازدید کرده و همواره نیاز به پاسخگویی و حوصله دارند. بعلاوه بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز خسته هستند و همیشه در برخورد با بازاریابان دقت کافی را ندارند، به همین دلیل افرادی که در غرفه حضور دارند همواره باید  خوش‌رو، خوش صحبت و با اطلاعات باشند و با صبوری مخاطب را خسته تر نکرده و با دادن اطلاعات غلط آن‌ها را سر در گم نکنند.