ملزومات رستوران و فست فود

لیوان مقوایی

  • نویسنده: نسیم نیری
  •     
  • :تاریخ

لیوان مقوایی

همانطور که می دانید تنوع ظروف یکبار مصرف از لحاظ جنس، رنگ، کیفیت و... زیاد است و می توانیم آن ها را به صورت گیاهی، فومی ، پلاستیکی ، مقوایی و آلومینیومی مشاهده نماییم. همچنین در میان انواع ظروف یکبار مصرف می توانیم به لیوان مقوایی اشاره کنیم که امروزه به عنوان پر مصرف ترین ظرف مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه لیوان مقوایی

در زمان های قدیم به دلیل نبود لیوان مقوایی از لیوان های شیشه ای در مکان های عمومی استفاده می کردند که این امر به خودی خود باعث شیوع بیماری ها و انتقال بیماری از یک فرد به فرد دیگر می شد. جالب است بدانید اولین لیوان های کاغذی که به عنوان لیوان یکبار مصرف شناخته می شود در یکی از قطار های شرکت راه آهن آمریکا در دسترس عموم قرار گرفت و از آن به بعد در دیگر مکان ها نظیر بیمارستان ها و ... نیز رواج پیدا کرد.

طی تحقیقات انجام شده در همان سال ها دانستند که استفاده از لیوان های مقوایی هزینه های ساخت هر لیوان را به میزان 6/1 نسبت به لیوان های شیشه ای کاهش داده است.

 

جنس لیوان مقوایی

مقوا یا اصطلاحاً کاغذی که برای تولید اینگونه لیوان ها به کار می‌رود، نوع خاصی از مقوا است که با گرماژ متفاوت و پوششی از پلی اتیلن ترکیب شده و در نتیجۀ این ترکیبات توانسته مقاومت لیوان در برابر گرما و مایعات داغ را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. مزیت پوشش پلی اتیلنی لیوان مقوایی نسبت به لیوان های پلاستیکی در این است که نفوذپذیری مایعات به سطح خارجی لیوان و تاثیر شیمیایی آن ها بر مایع داخل لیوان را به حداقل ‌می رساند و باعث بروز عواملی نظیر سرطان نمی شود.

انواع لیوان مقوایی

لیوان های مقوایی بر اساس استحکام خود به دو دسته تک جداره و دو جداره تقسیم می شوند.

لیوان تک جداره مقوایی

در واقع لیوان مقوایی تک جداره همان لیوان کاغذی معمولی موجود در بازار است که از کاغذ پلی اتیلن با گرماژهای با ضخامت های مختلف تولید می شوند.

لیوان دو جداره مقوایی

لیوان مقوایی دو جداره یا لیوان کاغذی دو لایه ، همان لیوان تک جداره است که علاوه بر داشتن لایۀ اول دارای یک پوشش مقوایی اضافه نیز می باشد که از نظر استحکام، عایق بندی و دیگر موارد بهتر از لیوان تک جداره است.

روش تولید لیوان مقوایی

برای تولی لیوان مقوایی، کاغذ های مخصوصی را به صورت رول شده در می آورند و آن ها را با مواد اولیه ای که در ضخامت ‌های مختلف چاپ شده اند، برش می‌ دهند. ضخامت این لایه ها یا استحکام لیوان ها رابطۀ مستقیم دارد به گونه ای که هرچه ضخامت لیوان مقوایی بیشتر باشد، لیوان محکم‌تر است. برای چاپ هر یک از سایزهای مختلف این نوع لیوان ها، به یک دستگاه مجزا نیاز است. بنابراین هزینه تولید لیوان مقوایی به دلیل نیاز داشتن به دستگاه های مختلف برای سایزهای مختلف کمی بالاتر از لیوان پلاستیکی است اما به دلیل مضر نبودن آن برای سلامتی، به انتخابی منطقی تبدیل شده اند.