جعبه و بسته بندی

طراحی جعبه دارو

  • نویسنده: سعید هدایتی
  •     
  • :تاریخ

طراحی جعبه دارو

طراحی بسته بندی و جعبه مناسب برای دارو ها از ضروریات تولید و عرضه دارو می باشد،   جعبه هایی که ویژه دارو به کار می روند دارو را از عوامل آسیب زای فیزیکی محافظت می کنند، همچنین  از تماس مستقیم نورخورشید با دارو و تاثیرات منفی آن جلوگیری نمایند. طراحی جعبه دارو و نوع چاپ جعبه دارو میتواند تاثیر زیادی در قیمت جعبه دارو نیز داشته باشد، اگر به دنبال تولید و چاپ ارزان جعبه دارو هستید باید از بسیاری از موارد که نقش زیباسازی و تکمیلی در چاپ جعبه دارو دارند چشم پوشی کنید. طراحی جعبه دارو باید با توجه به نوع دارو و نوع قالب جعبه صورت بپذیرد. همچنین می توان قبل از چاپ نهایی، با ساخت ماکت و چاپ دیجیتال جعبه دارو تمام موارد مورد نیاز و ضروری جعبه دارو را مورد بررسی قرار داد تا در چاپ افست جعبه دارو با مشکلی روبرو نشویم.

 

طراحی جعبه دارو

 

دارو به دلیل حساسیت در ساخت و تولید باید دارای جعبه ای مشخص و قابل تمایز با سایر محصولات باشد، و نام و مشخصات دارو به وضوح بر روی جعبه دارو درج شده باشد،  به بیان دقیق تر می توان گفت که مصرف کنندگان داروها بایستی نسبت به نام دارو، نوع آن یا دوز احتمالی دارو مطلع باشند.

همانطور که می دانید داروها به انواع و اشکال مختلفی تولید و عرضه می گردند. از این میان می توان به شربت ها، قرص ها، پماد ها کرم ها و ده ها مورد دیگر اشاره کرد. افزون بر این باید دانست که انواع و اقسام این داروها ابعاد مختلفی دارند، علاوه بر ابعاد مختلف نوع و طرح یک محصول می تواند متفاوت باشد. از قرص های کوچک گرفته تا کپسول ها می توانند داخل جعبه های دارو قرار گیرند.

در مورد داروها بر خلاف سایر محصولات بسته بندی شده اطلاعات اهمیت بسیار زیاد و حیاتی می یابد.  دلیل این امر هم روشن است داروها تاثیرات مختلفی روی بدن می گذارند و بدن را مجبور به انجام واکنش های مختلفی می کنند.

 

طراحی جعبه دارو

 

این واکنش ها می تواند سازنده و در جهت بهبود سلامت فرد باشد و در مواردی ممکن است مخرب و ویران گر باشد. این ویران گری می تواند در مواردی معدود سبب آسیب های جدی به سلامت فرد یا مرگ نیز شود.

خوردن یک قرص اشتباه، یا عدم آشنایی با نحوه صحیح مصرف، عدم آشنایی با تداخل های دارویی ممکن با سایر داروها  از عواملی هستند که می تواند این آسیب های جدی را به وجود آورند.

به همین دلیل است که شرکت های داروسازی و تحت نظارت نهادهای قانونی و دولتی می بایست اطلاعات کافی را روی جعبه  داروها نیز درج کنند. از این رو همواره از چاپخانه ها و طراحان جعبه های دارویی  دقت می کنند که اطلاعات و نوشته به شکلی دقیق و صحیح روی جعبه ها جای بگیرند.

 

طراحی جعبه دارو

 

افزون بر این تقاضاهایی در مورد نوشتن این اطلاعات به چند زبان زنده و رایج آن منطقه نیز هست. اینجاست که کار طراح اهمیت پیدا می کند. در طراحی جعبه دارو بایستی قبل از هر چیز به ابعاد آن توجه کرد. جعبه ای که برای یک شربت بزرگ طراحی می شود قطعا متفاوت با چند ورق قرص است.

پس از انتخاب ابعاد، انتخاب رنگ اهمیت بسیار زیادی می یابد. رنگ می بایست به شکلی روانشناختی همسو با خود قرص و کار کرد آن باشند.

انتخاب شکل هندسی جعبه که عمدتا مربط به استوانه ای بودن آن یا انتخاب شکل مکعب مستطیل برای آن است نیز اهمیت می یابد.

قرار دادن عنوان قرص نیز از دیگر وظایف طراح است. در این فقره طراح باید دقت داشته باشد که عنوان قرص و را به شکلی شاخص و به گونه ای خاص روی جعبه قرار دهد. یعنی طراح می بایست نوشته را جوری طراحی کند که اولین اسمی که به چشم بخورد اسم خود دارو باشد.

مقالات مرتبط

# برای زیبایی جعبه های دارویی چه کار های تکمیلی انجام می شود؟

# تیغ زنی و قفل جعبه های دارویی

# چاپ جعبه های لوازم آرایشی بهداشتی