مطالب آموزشی

باید ها و نباید ها در طراحی گرافیکی

  • نویسنده: ریحانه یحیی
  •     
  • :تاریخ

باید ها و نباید ها در طراحی گرافیکی

در تمامی مقالات و مطالبی که برای یک طرح گرافیکی ارائه می شود مهم‌ترین نکته را خلاقیت معرفی می کنند اما طراحی گرافیکی نیز مانند دیگر اثر های هنری دارای قوانین و مراحل طراحی است و رعایت این اصول باعث اثر گذاری بیشتر طرح گرافیکی می شود و آن را حرفه ای تر می کند.

 

باید ها و نباید ها در طراحی گرافیکی

 

تصویر سازی و مفهوم دیداری: مفهوم های بصری به معنی هدف طرح گرافیکی و استفاده از تصاویر کنار دیگر عناصر مرتبط طراحی است. اولین و اساس ترین باید یک طرح گرافیکی داشتن هدف و مفهوم سازی است. مفهوم های دیداری، پیامی در پشت ظاهر طرح به همراه دارند که تمامی باید ها و نباید ها برای انتقال این پیام پشت پرده است. نقطه عطف تمام طرح های خلاقانه و حرفه ای همین مفهوم های بصری است. ارزشمندی یک طرح نیز به انتقال این مفهوم بستگی دارد. یک طرح حرفه ای بهترین تصویر سازی را در ذهن مخاطب ایجاد کرده و پیام را به بهترین شکل انتقال می دهد.

 

ترکیب و هماهنگ سازی عناصر: یک طرح گرافیکی از عناصر مختلفی چون تایپوگرافی و تصاویر تشکیل شده است. این عناصر طوری باید کنار یکدیگر قرار بگیرند که مخاطب به تمام بخش ها توجه کند.  برای هماهنگ سازی عناصر یک دسته بندی برای آن‌ها در نظر گرفته می شود. این دسته بندی باعث ایجاد یک نظم نیز در طرح می گردد و با تعادلی که ایجاد می کند مخاطب را از سردرگمی نجات می دهد.

 

باید ها و نباید ها در طراحی گرافیکی

 

استفاده از فضای سفید: فضاهای سفید رنگ در طرح های گرافیکی یک ترفند حرفه ای و هوشمندانه است. زیرا این رنگ سفید باعث افزایش وضوح طرح و برجسته کردن عناصر مهم گرافیکی می شود. این فضاهای سفید رنگ به طور نامحسوسی یک کنتراست و تضاد در طرح ایجاد می کنند.

 

استفاده از تایپوگرافی: با استفاده از تایپوگرافی حرف را به صورت هنرمندانه کنار یکدیگر قرا می دهند. فونت ها و رنگ ها باعث جذابیت بیشتر متن تایپ شده می گردد. در یک طرح گرافیکی نباید بیش از 2 تا 3 فونت استفاده گردد. در طرح های مختلف گرافیکی یک شرکت از فونت ها مختلف نباید استفاده شود و فونت های انتخابی در طرح ها تکرار می شوند. استفاده از فاصله میان حرف می تواند خلاقیت و زیبایی طرح را افزایش دهد.

استفاده از سلسله مراتب تایپوگرافیکی به طرح کلی نظم می بخشد. این سلسله مراتب تایپوگرافی باعث سلسله مراتب بصری می شود. معمولاً سه سطح ساده برای عنوان، عنوان فرعی و متن ساده برای تایپوگرافی طرح انتخاب می گردد.

 

 

باید ها و نباید ها در طراحی گرافیکی

 

استفاده از هارمونی رنگ مناسب: رنگ ها روح یک اثر را خلق می کنند و در مخاطب ایجاد احساس می کنند. انتخاب رنگ و هارمونی آن یک علم روان‌شناختی است. رنگ ها متناسب با فضای طرح، میزان روشنایی محیط و ... انتخاب می گردند. رنگ ها در ابعاد و اندازه اشیاء، فاصله اشیاء، وزن اشیاء، دمای اشیا و ... تأثیر گذار هستند. استفاده از هارمونی رنگ و 2 تا 3 رنگ مرتبط انسجام بیشتری به یک طرح می دهد. البته کنتراست و تضاد رنگی نیز خود باعث جذب مخاطب می گردد. استفاده از رنگ تنها هدف از یک طراحی نیست، زیرا زیبایی یک اثر هنری به بقیه عناصر طراحی نیز بستگی دارد و تنها تمرکز بر روی رنگ ها امری اشتباه است.

 

استفاده از تضاد و تکرار: مقایسه و تکرار دو عنصری هستند که باعث انتقال راحت تر یک پیام می گردند. این دو عنصر کنار یکدیگر این اثر هنری را ماندگارتر می کنند. این تضاد و تکرار می توانند در ابعاد اشیاء طرح، شکل اشیاء و ... پیاده شوند. ارتباط منطقی بین اجزاء مشابه و متضاد توجه مخاطب را به قسمت های مختلف طرح جلب می کند و روی عناصر خاص طرح تأکید می کند.

 

 مطالب مرتبط

# اصول پایه در طراحی  با فتوشاپ

# اصول پایه در نرم افزار Illustrator

# معرفی اصول پایه در نرم افزار Indesign