فیلم تبلیغاتی

موشن گرافی چیست؟

  • نویسنده: نسیم نیری
  •     
  • :تاریخ

موشن گرافی یا به اصطلاح Motion Graphic زیر مجموعه ای از طراحی گرافیک است که از تلفیق دو واژۀ موشن به معنای حرکت و گرافیک به معنای تصاویر و وکتورهای ساخته شده با برنامه هایی همچون فوتوشاپ و... گرفته شده است. در اصل می توانیم موشن گرافی را  به عنوان دانش ادغام تصاویر و متحرک کردن آن ها به همراه صدا در نظر بگییریم که در ساخت تیزر تبلیغاتی،انیمیشن های دوبعدی، برنامه های آموزشی و بسیاری از موارد دیگر کاربرد بسزایی دارد.

امروزه موشن گرافی به دلیل عدم نیاز به فیلمبرداری، بازیگر ، نور و دیگر مشکل های موجود درتولید  فیلم های تبلیغاتی  و همچنین استفاده از تصاویر گرافیکی متنوع، رنگ های جذاب  و افکت هایی که مخاطبین را به خود جلب می کند در صنعت تبلیغاتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای ساخت موشن گرافی می توانید از نرم افزارها،پلاگین ها و برنامه های تری دی متفاوتی استفاده کنید که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

نرم افزارهای مناسب  جهت ساخت موشن گرافی :

Adobe After Effects

Apple Quartz Composer

Autodesk Combustion

Various VJ Programs

Max/MSP

Smith Micro Software Anime Studio

Adobe Flash

Apple Quartz Composer

 

پلاگین های افترافکت  مورد استفاده جهت ساخت موشن گرافی :

Red Giant Software

Magic Bullet

برنامه های 3D جهت ساخت موشن گرافی :

NewTek Lightwave

The Blender Foundation Blender software

e-on Vue Infinite

Maxon Cinema 4D

Softimage XSI

Autodesk 3d studio max

Autodesk Maya

تفاوت موشن گرافی و انیمیشن

در این قسمت قصد داریم به تفاوت میان موشن گرافی بپردازیم:

سینما و تبلیغات

انیمیشن به دلیل به تصویر کشیدن روایت ها و داستان های همراه با شخصیت‌های گوناکون  بیشتر در سینما و سرگرمی استفاده می‌شود و برای همین به‌محض دیدن شخصیت‌های غیرزنده اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد انیمیشن است. اما تیزر های موشن گرافی به این دلیل که قادرند در کمترین زمان بیش ترین تاثیر را ارائه دهند عموما برای تبلیغات تجاری و بزرگ کردن یک برند مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت زمان در نمایش دادن انیمیشن و موشن گرافی

مهم ترین تفاوت میان انیمیشن و موشن گرافی در زمان پخش آن ها است. می توانید این تفاوت را در بین فیلم های کارتونی ببینید که حتی ممکن است بیش از 2 ساعت زمان ببرند در حالی که تیتراژ موجود در ابتدا و انتهای فیلم ها، زیرنویس‌ها، اعلان‌ها که زمان کمی را در بر می گیرند همگی با تکنیک موشن گرافی ساخته شده اند.

 

توالی و تداوم

از دیگر تفاوت های شناخته شده میان انیمیشن و موشن گرافی درترتیب  سریالی و زنجیره‌ای بودن آن ها است.

انیمیشن بیشتر درقالب سریال های تلویزیونی دیده می شود و این در حالی است که  موشن گرافی به ‌صورت کوتاه، چند دقیقه‌ای و بدون داشتن مفهوم ادامه ‌دار تولید می گردد. در نتیجه تداوم و توالی را می توان به عنوان یکی از ملاک‌ های تشخیص تفاوت میان انیمیشن و موشن گرافی دانست.

هزینه تولید

عموماً برای ساخت فیلم یا سریال های کارتونی میلیون‌ها تومان هزینه و زمان صرف می شود و این امر در حالی است که کار کردن با تصاویر دوبعدی نیاز چندانی به ‌دقت ندارند در نتیجه هزینه کم تری را نیز به همراه دارد.